De vier onderdelen

Elke organisatie kan in totaal op 4 onderdelen LPGGz Sterren behalen.

Organisatiestructuur
De zorgaanbieder krijgt een LPGGz Ster als gegevens rondom familie worden geregistreerd in het cliėntregistratiesysteem, en/of als familiebeleid en scholing van hulpverleners in omgang met familie onderdeel van de kwaliteitscyclus zijn.

Familieraad
De zorgaanbieder krijgt een LPGGz Ster als de Familieraad een samenwerkingsovereenkomst heeft met de Raad van Bestuur, en/of als de Familieraad betrokken is bij de totstandkoming van het beleid.

Familievertrouwenspersoon (FVP)
De zorgaanbieder krijgt een LPGGz Ster als in het beleid is vastgelegd hoe de onafhankelijkheid van de FVP geborgd is, en hoe deze aan de Raad van Bestuur rapporteert.

Familieklachtenregeling
De zorgaanbieder krijgt een LPGGz Ster als in de klachtenregeling is opgenomen dat informatie wordt verstrekt over de mogelijkheden een klacht in te dienen, dat een klacht serieus en respectvol wordt afgehandeld, en/of dat de klachtencommissie voor cliėnten toegerust is om familieklachten te behandelen.

Ster 2011: Familiebeleid

De LPGGz Ster Familiebeleid wordt uitgereikt aan die GGZ-instelling die zijn familiebeleid goed op orde heeft. lees verder

Meedoen?

Heeft u nog niet meegedaan, of is er iets veranderd in het familiebeleid bij uw instelling? Meld je aan!’.

Platformggz.nl
meld je zorg