Wat is de LPGGz Ster?

De LPGGz Ster is hťt keurmerk voor kwaliteit vanuit cliŽnten- en familieperspectief. Het LPGGz geeft Sterren aan zorginstellingen, zorgverzekeraars en andere organisaties als zij voldoen aan de kwaliteitscriteria van cliŽnten en familie. Verschillende cliŽnten- en familieorganisaties hebben de criteria opgesteld. Het LPGGz toetst de zorginstellingen en verzekeraars hierop.

Pro Persona en Mondriaan hebben een LPGGz Ster Familiebeleid!

Op 21 juni 2016 heeft Pro Persona de familiester uitgereikt gekregen van Marjan ter Avest, directeur van het Landelijk Platform GGz. Hiermee is Pro Persona de 16e ggz-instelling die voldoet aan alle vier de kwaliteitscriteria van de familiester.

Mondriaan kreeg op 1 juni de ster van het LPGGz. Irene Havermans, directeur Kinderen en Jeugdigen, ontving namens de raad van bestuur deze week de ster uit handen van Rita van Maurik, medewerker kamer familieraden. JulliŽtte van Eerd, lid raad van bestuur, zegt blij te zijn met het verkrijgen van deze vierde ster: "Het geeft aan dat we binnen Mondriaan aandacht hebben voor de familie en dat we veel zaken voor familie van patiŽnten goed geregeld hebben."
 
Op 7 april is de Ster Familiebeleid uitgereikt aan Emergis. Van de uitreiking is een filmpje gemaakt voor alle medewerkers van de instelling, als onderdeel van het videojournaal van Emergis. De voorzitter van de familieraad Emergis en Rita van Maurik die de Ster Familiebeleid uitreikt, zijn hiervoor geÔnterviewd. Bekijk het filmpje van de uitreiking

Ook een ster winnen?
Vul de enquÍte in en ding mee naar LPGGz Sterren!

Goede praktijken Familiebeleid

Inspiratie nodig?
Ben je op zoek naar goede praktijken om familie te betrekken in de ggz? Of heb je zelf een goed voorbeeld dat je graag wilt delen met anderen? Het LPGGz zet elke maand goede voorbeelden in de spotlights. Bekijk hier het geheim van de Familieraad van Vincent van Goghhet VIP team Amsterdam en het Vijfde Wijkteam GGZ NHN. Lees hier alle verzamelde goede praktijken!

Jongeren en Werk
tmplBlok4titel

Werken aan de toekomst van ggz-jongeren

Het Landelijk Platform GGz vindt het belangrijk dat ggz-jongeren zo snel mogelijk, ťn zo goed mogelijk, weer deelnemen aan de samenleving. Maar hoe doe je dat als behandel- of begeleidingsteam?

Lees hier meer over wat werkt om ggz-jongeren met succes terug op de rit te krijgen. We bieden checkpoints op organisatieniveau en praktische, bewezen succesvolle tips voor op de werkvloer.

Download de complete factsheet

 Volg ons via Twitter @lpggz 
Of kijk op www.platformggz.nl

Marjan ter Avest, directeur van het LPGGz:
"Als je in behandeling bent is het prettig om te weten hoe de kwaliteit van zorg in de instelling is en of ze goed familiebeleid hebben. Wij helpen die kwaliteit transparant en openbaar te maken. We onderzoeken ggz-instellingen op basis van cliŽnten- en familiecriteria. Vervolgens reiken we Sterren uit in de categorieŽn 'familiebeleid' en 'familie-ervaring' als de deelenemende instellingen de zaken goed op orde hebben ťn de familie positieve ervaringen heeft."

Bekijk de uitslagen van de LPGGz Ster Familiebeleid en van de LPGGz Ster Familie Ervaring.