Wat is de LPGGz Ster?

De LPGGz Ster is hťt keurmerk voor kwaliteit vanuit cliŽnten- en familieperspectief. Het LPGGz geeft Sterren aan zorginstellingen, zorgverzekeraars en andere organisaties als zij voldoen aan de kwaliteitscriteria van cliŽnten en familie. Verschillende cliŽnten- en familieorganisaties hebben de criteria opgesteld. Het LPGGz toetst de zorginstellingen en verzekeraars hierop.

Nieuwe winnaar LPGGz Ster Familiebeleid 2013

Lentis wint ster
Het succes van de sterren gaat door. Vorig jaar ontvingen zeven ggz instellingen de LPGGz Ster Familiebeleid. Dit jaar willen we uiteraard opnieuw sterren uitreiken en de eerste gaat naar Lentis.

Lentis had al drie sterren op organisatie, familieraad en klachtenrecht. Sinds dit jaar hebben zij ook een familievertrouwenspersoon. Hiermee verdienen ze vierde ster voor familiebeleid. In overleg met Lentis zal de LPGGz Ster Familiebeleid aan hen worden overhandigd.

Het LPGGz wil Lentis vast hartelijk feliciteren met het behaalde resultaat.
Bekijk hier het resultatenoverzicht

En, hoe staat het met het familiebeleid in uw instelling? U kunt nog altijd nieuwe LPGGz Sterren winnen! Vul de enquÍte in en ding mee naar LPGGZ- Sterren in 2013!

Goede praktijken Familiebeleid

Inspiratie nodig?
Ben je op zoek naar goede praktijken om familie te betrekken in de ggz? Of heb je zelf een goed voorbeeld dat je graag wilt delen met anderen? Het LPGGz zet elke maand goede voorbeelden in de spotlights. Wat is het geheim van de Familieraad van Vincent van Gogh? Hoe heeft het VIP team Amsterdam familiebeleid geregeld? Of het Vijfde Wijkteam GGZ NHN? Lees hier alle verzamelde goede praktijken!

Jongeren en Werk 2013
tmplBlok4titel

Werken aan de toekomst van ggz-jongeren

Het Landelijk Platform GGz vindt het belangrijk dat ggz-jongeren zo snel mogelijk, ťn zo goed mogelijk, weer deelnemen aan de samenleving. Maar hoe doe je dat als behandel- of begeleidingsteam?

Lees hier meer over wat werkt om ggz-jongeren met succes terug op de rit te krijgen. We bieden checkpoints op organisatieniveau en praktische, bewezen succesvolle tips voor op de werkvloer.

Download de complete factsheet

 

Volg ons via Twitter @lpggz 
Of kijk op www.platformggz.nl

Marjan ter Avest, directeur van het LPGGz:
"Als je in behandeling bent is het prettig om te weten hoe de kwaliteit van zorg in de instelling is en of ze goed familiebeleid hebben. Wij helpen die kwaliteit transparant en openbaar te maken. We onderzoeken ggz-instellingen op basis van cliŽnten- en familiecriteria. Vervolgens reiken we Sterren uit in de categorieŽn 'familiebeleid' en 'familie-ervaring' als de deelenemende instellingen de zaken goed op orde hebben ťn de familie positieve ervaringen heeft."

Bekijk de uitslagen van de LPGGz Ster Familiebeleid en van de LPGGz Ster Familie Ervaring.