Home

LPGGz Familiebeleid

LPGGz familiebeleid is het keurmerk voor zorgaanbieders die bekend staan om mee te denken met cliënten en hun naasten. Het keurmerk verteld dat de zorgaanbieder of verzekeraar diensten aanbiedt die bij u passen en waar u zeggenschap over heeft. Niets gaat buiten uw rug om. We zijn samen sterk voor een gezonde samenleving. Niet alleen de zorgverlener bepaald dit, maar ook uw familie en naasten dienen hun standpunt te kunnen uiten.

Samenwerken maakt zorg aantrekkelijk en draagt bij aan een optimaal herstel. Het is belangrijk om uzelf gewaardeerd te voelen en dat kan alleen als er naar uw wordt geluisterd en u zich serieus genomen voelt. Deze site biedt naast informatie ook vele verzekeraars en zorgaanbieders aan om te uit te kiezen. U staat er nooit alleen voor en zult zorg vinden die is afgestemd op uw wensen. Daarnaast doet u inspiratie op om uzelf een gezonde leefstijl aan te meten en te kiezen uit een verzekering die bij u past.

Heeft u zelf bijvoorbeeld een ziekte of handicap? Dan wenst u natuurlijk de best mogelijke zorg. U vindt het vast fijn dat het standpunt van uw familie ook wordt meegenomen. Heeft u bijvoorbeeld een slecht voorgevoel over een behandeling of ziet u het door omstandigheden niet zitten? Door het nieuwe LPGGz beleid kan een vertrouwenspersoon met u en uw familie meedenken. Besluiten worden dan op basis van uw mening en dat van de behandelaar of zorgverlener gemaakt.

Wilt u bijvoorbeeld niet langer een bepaald soort medicatie gebruiken maar ziet de arts geen alternatief? Dan kunt u bij een goede klantvriendelijke zorgverzekeraar zelf een alternatief kiezen die ook wordt vergoed. Bent u ontevreden over de kwaliteit van de behandeling in een ziekenhuis? Dan zijn er vele zorgverzekeraars die waarbij u gewoon een ander ziekenhuis kunt kiezen waar u behandeld wenst te worden. Wilt u een aanvullende verzekering maar vindt u dit te duur? Dan kunt u bij de Friesland bijvoorbeeld kiezen voor de speciale AV Friso of kiezen voor een hoger eigen risico indien u goed gezond bent.

Bij vele zorgverzekeraars kunt u tevens kiezen om het eigen risico gespreid in meerdere termijnen te betalen. Kortom, op deze website vindt u alles wat u moet weten over het LPGGz keurmerk, zorgbeleid, verzekeraars, gezondheid en zorgaanbieders.